Salade met bleekselderij en appel

Vegan salade met bleekselderij en cashewnoten

Dit is een frisse salade van bleekselderij met een zachte dressing met peper en zout. Heerlijk voor een (na)zomerse picknick!

Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 25 minuten

Als het echt warm is, heb ik meestal niet zo’n honger. Een zomerse salade is dan vaak wat ik wil, sla teel je heel gemakkelijk zelf. Gecombineerd met wat rijst, soep en brood, een vegaburger, zo maak ik er complete vegan maaltijd van.

Bleekselderij combineert heerlijk met appel, beide licht en fris. De sla is meer garnering dan basis van de salade. Door de cashewnoten krijg je meteen wat eiwitten binnen, maar ze zijn natuurlijk ook lekker als toevoeging.

Voedingswaarde hennepzaad

Als variant kun je ook hennepzaad gebruiken. Dat heeft een wat nootachtige smaak en bevat essentiële aminozuren en enzymen, zoals globuline en lecithine. Globuline helpt onder andere het immuunsysteem te versterken en helpt beschadigd weefsel te vervangen voor nieuw weefsel. Lecithine zorgt onder andere voor een goede leverfunctie.

Wat heb je nodig voor deze zomerse vegan salade?

Ingrediënten salade:

  • 50 gr ijsbergsla
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 zure appel
  • 100 gr cashewnoten

Voor de dressing:

  • 100 gr sojakwark
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper

Ingrediënten vegan crème fraîche:

  • 200 gr geweekte cashewnoten, uitgelekt
  • Sap biologische limoen
  • 1 el appel-cider azijn
  • Flinke snuf Keltisch zeezout
  • 4 eetlepels edelgist
  • 40 ml water

Zo maak je deze bleekselderijsalade

Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de appel en rasp hem grof. Hak of snijd de cashewnoten grof en vermeng de ingrediënten.

Voeg voor de vegan crème fraîche alle ingrediënten in de blender en maal tot een romige massa. In een schone glazen, goed afsluitbare pot is de room ongeveer twee weken in de koelkast goed houdbaar. Voor ieder gebruik even doorroeren.

Meng voor de dressing de sojakwark met 100 gram vegan crème fraîche en de olijfolie. Voeg wat zout en peper toe en klop dit door elkaar. Schep de dressing door de salade.Je kunt de vegan crème fraîche (zure room) ook kant-en-klaar kopen.

Was en droog de ijsbergsla en schik deze in een grote schaal of in vier kleine schaaltjes. Verdeel er de bleekselderij overheen. Zet tot gebruik in de koelkast.

Tip

Eventueel roer je wat rozijnen door de salade voor een zoet accent.

Deze bleekselderijsalade past goed bij deze rode bietensoep of – met wat rijs – bij deze aubergine-hazelnootburgers!

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven