Aubergine-hazelnootburgers

Aubergine-hazelnootburgers volgens een vegan recept uit Lekker Plantaardig 2021

Heerlijke krokante burgers voor bij groenten en aardappels of rijst. De panko in dit gerecht is een Japans paneermeel.  Gewoon paneermeel absorbeert heel veel olie. Panko doet dit veel minder, waardoor het eindresultaat een stuk krokanter blijft.

Aantal personen: 8 (stuks)
Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten opstijven + 30 minuten bakken

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 uien, klein/middelgroot
  • 100 g hazelnoten
  • 220 gr panko
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el cajunkruiden
  • Optioneel: chilipoeder
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

Prik met een vork een paar gaten in de aubergines en leg ze in een ovenschaal met een laagje water (3 cm). Gaar ze gedurende een half uur in de oven. Je kan ze ook in de magnetron garen, maar dat is minder lekker.

Rooster ondertussen de hazelnoten en verwijder de velletjes. Maak ze in de blender fijn zodat je grove hazelnootstukjes hebt.

Snijd de uien fijn en bak ze met de geperste knoflook. Voeg de komijnpoeder en cajunkruiden toe (eventueel chilipoeder).

Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en maak het fijn in de blender. Voeg de noten toe en mix nog eens.

Voeg de uien en de panko toe. Kruid bij indien nodig en laat het minimum 30 minuten opstijven in de koelkast.

Maak er burgertjes van. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) en bak ze 30 minuten op 185°C. Bak ze daarna nog even in de pan zodat ze een mooi korstje krijgen.

Tip
Panko kun je zelf maken. Maak van sneetjes wit brood zonder korst grove stukken die je in de blender tot grove korrels maakt. Deze bak je 8 minuten in de oven. Draai af en toe, ze mogen niet bruin worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top