144 seizoensgebonden vegan recepten

19,99 incl. BTW

Let op! Dit product wordt rond 1 december geleverd.

Kookboek met 144 vegan recepten en leuke tips en weetjes over plantaardig eten. Met de lekkerste recepten uit de scheurkalenders Lekker Plantaardig 2021 en 2022 + tientallen nieuwe recepten. Deze uitgave is op dikker papier dan de scheurkalenders en in mooie kleurtjes met een harde kaft zodat je de recepten goed kunt bewaren. En een handige ringband zodat je gemakkelijk kunt bladeren en openslaan.

Bij deze vegan recepten is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgroenten en -fruit. De recepten zijn verdeeld over de vier seizoenen. Deze zijn herkenbaar aan de verschillende kleurtjes. Tussen de recepten door staan de bekende weetjes uit scheurkalenders 2021 en 2022 over plantaardige voeding, zoals hoe je een vitamine B12-tekort herkent en wat waardevolle bronnen voor eiwitten zijn.

Aan het begin van elk seizoen vind je een handig overzicht van gewassen die je in dat seizoen kunt oogsten. Met handige index en apart hoofdstuk met recepten voor het maken van plantaardige ‘zuivel’ zoals slagroom, boter en kaas.

Het kookboek is duurzaam gedrukt:

  • Inkt op basis van plantaardige olie
  • Papier met het FSC-keurmerk en Ecolabel
  • Geen lijm met dierlijke ingrediënten

Bestel hem voor jezelf of als cadeau!

Aantal pagina’s: 196
Uitgever: Woordlicht
ISBN: 978-90-829731-5-0
Verschijnt op: 1 december 2022

Je weet dat je wat vaker plantaardig wilt eten. Voor de dieren, voor jezelf, voor het klimaat. Deze bundel met vegan recepten helpt je op weg.

In het boek staan 144  plantaardige recepten voor soepen en salades, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. En o ja, ook drankjes, cakes en taarten. Een divers aanbod aan vegan recepten dus, om je te laten proeven van een plantaardig menu.

De recepten zijn zoveel mogelijk op basis van seizoensgroenten. Dus geen aardbeien in de winter en geen boerenkool in de zomer. Want ‘s winters komen aardbeien uit de kas en ‘s zomers komt boerenkool uit de diepvries. En dat kost energie.
Duurzame voeding is (vaker) plantaardig, uit de buurt en uit het seizoen. Wat dat betreft is een eigen moestuin geen gek idee…

De 144 vegan recepten zijn verdeeld over de seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleur, om de recepten te onderscheiden.
Het boek heeft een ringband waardoor je gemakkelijk bladert en hem kunt openslaan als je een recept wilt koken. Tussen de recepten door vind je leuke tips en weetjes over plantaardige voeding, zoals:

  • Word je slapper door plantaardig eten?
  • Mis je geen voedingsstoffen met plantaardige voeding?
  • Hoe kom je aan je eiwitten?

Achterin vind je een aantal recepten om zuivel te vervangen. Zo leer je hoe je kaas, boter en slagroom plantaardig maakt. Het is soms even wennen aan de smaak, maar het proberen waard. En als je je verdiept in de gevolgen voor milieu en dierenwelzijn van vis, vlees en zuivel heb je voldoende argumenten om (vaker) plantaardig te eten.

Met dit boek wordt duurzaam eten gemakkelijker. Geef het aan jezelf of iemand die je een goede gezondheid en inspiratie wenst.

Gewicht 0,5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “144 seizoensgebonden vegan recepten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar top