Over Lekker Plantaardig

Een saladebowl met tempeh is een heerlijk voorbeeld van een vegan maaltijd

Lekker plantaardig, want eten zonder vlees, vis, eieren en zuivel is echt heel lekker! Dat willen we graag laten zien.

Begonnen in 2021 met de eerste vegan scheurkalender die erg leuk is om cadeau te doen, breiden we dit jaar uit met een overzicht van restaurants, lunchrooms en eetcafé’s waar je heerlijk kunt eten zonder dierlijke ingrediënten. Voor als je geen zin of tijd hebt om zelf te koken. Binnenkort meer hierover.

In de scheurkalender Lekker Plantaardig staan net als vorig jaar 260 plantaardige recepten en 52 leuke voedingsweetjes die bijdragen aan je gezondheid en duurzaamheid.

Daarmee willen we mensen inspireren vaker plantaardig te eten. Want plantaardig eten zou weleens een gamechanger kunnen zijn. Plantaardige voeding kost minder grond en water. Eet je plantaardig, dan help je daarnaast klimaatverandering tegengaan. Je voorkomt bovendien ook veel onnodig lijden in megastallen, transport en slachthuizen.

In de kalender staan recepten voor uiteenlopende gerechten en dranken zonder enig dierlijk ingrediënt. Soepen, taarten, salades, oven- en bijgerechten, you name it Het staat er allemaal in. De recepten zijn seizoensgebonden en de ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de buurt.

Een aantal recepten zijn van restaurants met wie we inmiddels samenwerken. Onder de betreffende recepten vind je de namen van deze horecapartners. Bekijk hier onze horecapartners.

Deze website is niet bedoeld als wijsvinger. Of je volledig plantaardig eet of zo nu en dan, is natuurlijk helemaal aan jou. In de scheurkalender Lekker Plantaardig vind je in elk geval veel inspiratie.

Plantaardig eten gewoon geweldig lekker. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt.

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar top