Over Lekker Plantaardig

Een saladebowl met tempeh is een heerlijk voorbeeld van een vegan maaltijd

Lekker plantaardig, want eten zonder vlees, vis, eieren en zuivel is echt heel lekker! Dat willen we graag laten zien.

Dat doen we met het vegan kookboek Lekker Plantaardig en door een overzicht te geven van de beste restaurants, lunchrooms en eetcafé’s waar je heerlijk kunt eten zonder dierlijke ingrediënten. Voor als je geen zin of tijd hebt om zelf te koken.
Zoek hier naar een restaurant bij jou in de buurt waar je lekker vegan kunt eten.

Vegan recepten

Het vegan kookboek is een bundeling van de beste recepten uit de scheurkalenders 2021 en 2022 aangevuld met nieuwe recepten. Daarnaast vind je weetjes & tips over vegan plantaardige voeding en recepten voor vegan alternatieven voor kaas, ei en zuivel. Het resultaat is een mooi vormgegeven boek met ringband dat je gemakkelijk doorbladert en openslaat.

Duurzaam en diervriendelijk eten

Met het overzicht van vegan restaurants en het kookboek willen we mensen inspireren vaker plantaardig te eten. Want plantaardig eten zou weleens een gamechanger kunnen zijn. Plantaardige voeding kost minder grond en water. Eet je plantaardig, dan help je daarnaast klimaatverandering tegengaan. Je voorkomt bovendien ook veel onnodig lijden in megastallen, transport en slachthuizen.

In Lekker Plantaardig staan recepten voor uiteenlopende gerechten en dranken zonder enig dierlijk ingrediënt. Soepen, taarten, salades, oven- en bijgerechten, you name it. Het staat er allemaal in. De recepten zijn seizoensgebonden en de ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de buurt.

Een aantal recepten zijn van restaurants met wie we inmiddels samenwerken.  Bekijk hier onze horecapartners.

Deze website is niet bedoeld als wijsvinger. Of je volledig plantaardig eet of zo nu en dan, is natuurlijk helemaal aan jou. Plantaardig eten is gewoon geweldig lekker. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt.

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven