Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!
Rode biet is rijk aan antioxydaten, vitamines en sporenelementen zoals foliumzuur en mangaan. Wist je dat rode biet familie is van de suikerbiet en de snijbiet? Het zoetige komt van de suikerbiet en het loof is eetbaar, net zoals dat van de snijbiet.
In deze heerlijke, eenvoudige soep eten we alleen de knol.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Wat heb je nodig voor deze aardse, zoete soep?
- 750 gr bieten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- Olie
- 500 ml groentebouillon
- Plantaardige kookroom
- Zwarte peper
- Zout
Zo maak je de rode bietensoep
Snipper de uien en pers de tenen knoflook uit. Fruit ze samen in wat olijfolie of boter op laag vuur aan zonder te kleuren.
Schil intussen de rauwe bieten. Dat kan gewoon met een dunschiller, want ze hebben een dunne schil. Snijd eventueel een dun plakje van de boven- en onderkant af, als dat hard is en verwijder eventuele wortels. Spoel de knol daarna even af onder de kraan.
Snijd de bieten in blokjes, voeg ze toe aan de ui en laat ze enkele minuten stoven. Voeg dan 500 ml groentebouillon toe en laat de soep ongeveer 25 minuten op laag vuur trekken, totdat de biet zacht is. Pureer dan de soep en breng hem terug aan de kook.
Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Roer er direct voor het serveren nog een flinke scheut plantaardige kookroom door. Meng het niet, anders is de soep roze in plaats van rood.
Tip
Liever vegetarisch in plaats van plantaardig? Dan kun je ook een dot crème fraîche op de soep doen in plaats van plantaardige kookroom.