Vegan curry met bloemkool en doperwten

Curry met bloemkool en doperwten

Deze vegan curry is héérlijk! En een tikje anders dan anders, want er zit redelijk wat tomaat in. Met de zachte kokosmelk en de pittige kruiden is het een lekker oosters gerecht dat je vast vaker gaat maken.

Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 15 minuten

Ik ben dol op eenpansgerechten. lekker gemakkelijk en vaak ook snel. Je maakt gewoon een grote pan waar je de volgende dag weer van kunt eten. Omdat de kruiden dan nog meet zijn ingetrokken, smaakt het vaakt extra lekker 😋.

Dit gerecht smaakt best pittig, en dat komt door de Garam masala (wat betekent pittig mengsel). Houd je niet zo van pittig, dan kun je dit ingrediënt vervangen door kerrie of curry.

Wat zit er in deze vegan curry?

De meeste ingrediënten heb je misschien wel in huis. We bakken in zonnebloemolie. Er wordt beweerd dat zonnebloemolie bij verhitting ongezond is, maar klopt dit wel? Ik las laatst dat zonnebloemolie bij verhitten niet schadelijk is. Dat is mooi, want het is vriendelijker voor de portemonnee.

Mocht je andere informatie hebben, reageer dan gerust onder deze blog! Ik kies graag de gezondste olie om in te bakken.

Dit zijn de ingrediënten:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 900 gr bloemkoolroosjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 tl garam masala
  • 400 gr tomaten uit blik
  • 250 ml groentebouillon
  • 400 gr tofu
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 125 gr diepvrieserwtjes
  • 125 ml romige kokosmelk

Valt mee toch? De diepsvriesdoperwten had ik al in huis, de meeste kruiden en tomaten in blik ook. Ik moest alleen de kokosmelk halen en de bloemkool, lekker vers.

 

Zo maak je deze curry klaar

Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit ze al roerend tot de ui zacht wordt.

Voeg de bloemkool en specerijen toe, bak 2 minuten mee en blijf roeren. Voeg de tomaten inclusief sap en de groentebouillon toe en breng aan de kook terwijl je goed roert. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pan of tot de bloemkool enigszins zacht is.

Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.

Snijd intussen de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in etappes rondom bruin en knapperig. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier.

Voeg de tofu, kokosmelk en erwtjes toe aan de bloemkoolcurry en warm het opnieuw op.

Tip: serveer bij dit gerecht quinoa of zilvervliesrijst ter aanvulling. Eventueel kun je er een frisse salade van koolrabi en komkommer bij geven.

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Bekijk hier het boek

 

 

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven