Ken je schorseneren? Ze worden ook wel armeluisasperges genoemd, omdat ze een beetje hetzelfde smaken, alleen zijn ze een stuk goedkoper. Het proberen waard!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Wat heb je nodig voor dit recept met schorseneren?
- 400 gr schorseneren
- 340 gr diepvrieserwten
- 2 avocado’s
- 2 dl room
- 2 tl dragon
- 1 tl chilipoeder
- 3 el zonnebloempitten (of pijnboompitten)
- Azijn
- Peper
- Zout
- 1 el sojaolie
- Plantaardige feta (kant-en-klaar gekocht of maak deze vegan feta zelf)
Hoe maak je de schorseneren klaar?
Maak de schorseneren schoon. Je kan ze laten weken in water zodat de aarde loskomt. Het gemakkelijkst schil je ze onder stromend water. Eenmaal geschild gaan de schorseneren in een azijn-water badje om verkleuring tegen te gaan.
Als al de schorseneren geschild zijn, snijd je ze in gelijke stukken van 5 à 7 cm. Eventueel snijd je ze in de lengte door zodat ze niet te dik zijn.
Kook de schorseneren in water met zout en citroensap. Kook ze niet te gaar, zorg dat ze nog een bite hebben. Giet de schorseneren af en bak ze in de olie.
Kook de erwtjes eveneens gaar.
Pureer de avocado’s en meng ze met de room, dragon en chilipoeder. Voeg de erwten toe. Voeg de schorseneren toe aan deze saus.
Rooster wat zonnebloempitten (of pijnboompitten) met grof zout. Verkruimel de feta. Als je zelf plantaardige feta hebt gemaakt, doe dat dan voorzichtig, want deze valt iets sneller uit elkaar dan niet-vegan feta. Dien de schorseneren in saus op met de geroosterde pitten en feta.
Tip
Dit gerecht is lekker bij tagliatelle.
Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!
Foto: Popo le Chien, CC0, via Wikimedia Commons