Pastagerecht met courgettesaus en zongedroogde tomaten

Pasta met courgettesaus en zongedroogte tomaatjes

Dit pastagerecht is eenvoudig en lekker. Ook kinderen vinden dit recept heerlijk. Het is de manier om ze ongemerkt wat meer groenten te laten eten.

Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten bakken

Wie een moestuin heeft en daar courgettes plantte, kan nu waarschijnlijk courgettes oogsten. Dit is dus hèt moment om deze te verwerken. Pluk ze niet heel groot, want dan zijn ze minder mals. Hoe je courgettes teelt, kun je hier leren.

Dit pastagerecht met courgettes en room bevat knoflook en peper en heeft daardoor een bite, maar het kan nog veel pittiger! Je kunt aan dit pastarecept namelijk piri piri toevoegen. Deze kleine pepertjes, die ook wel Afrikaanse birdseyes heten, zijn namelijk extreem heet. Voor kinderen is dit teveel van het goede. Maar wie van pittig houdt, kan met een kleine dosis piri piri door dit gerecht zijn hart ophalen.

Ingrediënten voor dit romige, zomerse pastagerecht

  • Volkoren penne (of andere pasta)
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 140 gr zongedroogde tomaten
  • 270 ml rijstmelk
  • 60 ml sojaroom
  • 20 gr bloem
  • 15 gr sojaboter
  • 1 el paprikapoeder
  • Pili pili (naar wens)
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout

Zo maak je deze pasta met courgette

Snijd de uien in stukjes en bak ze met de geperste knoflook. Snijd de courgettes in blokjes en voeg ze toe. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

Kook de pasta.

Maak de bechamelsaus. Smelt de boter op een laag vuur. Eenmaal gesmolten, roer er dan de bloem door. Kook totdat er een drooggekookte ‘roux’ ontstaat die korrelig is en niet meer naar rauwe bloem ruikt. Dat duurt ongeveer twee minuten. Zodra je koekjesdeeg begint te ruiken is de roux klaar. Doe er dan al roerend eerst de rijstmelk bij en als de saus is ingedikt de sojaroom. Strijk met een vinger over de achterkant van je proeflepel. Zodra die lijn niet meer uit zichzelf dichtloopt is je saus goed gebonden.

Doe het courgettemengsel erbij en kruid bij met peper en zout en eventueel wat pili pili kruiden.

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze toe. Voeg verse peterselie toe naar wens.

Doe op vier borden de pasta met daarover de saus en garneer met wat blaadjes peterselie.

Tip
Je kunt hierover nog wat vegan Parmezaanse kaas of edelgistvlokken strooien.

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven