Deze vegan roomkaas heeft maar 2 ingrediënten nodig: ongezoete sojayoghurt en zout. Lekker gemakkelijk dus! De roomkaas kun je op stokbrood eten of gebruiken als basis van andere gerechten waarbij roomkaas wordt gebruikt.
Hoeveelheid: 500 gram
Bereidingstijd: 5 minuten + 8 uur wachttijd
Wat heb je nodig voor deze zachte vegan roomkaas?
- 2 kopjes ongezoete sojayoghurt (500 g)
- ½ theelepel zeezout
- ½ theelepel uienpoeder (optioneel)
- 1 theelepel gedroogde dille (optioneel)
Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!
Zo maak je de vegan roomkaas
Laat de yoghurt uitlekken in een kaasdoek of theedoek zodat je een romige textuur krijgt. Dat doe je door de doek in een hoge kom te hangen en vast te zetten met een elastiek om de rand. Hij moet een stukje boven de bodem hangen, zodat de uitgelekte yoghurt niet in het vocht hangt.
Laat de yoghurt dan minstens 8 uur in de koelkast staan of tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Doe de yoghurt in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot alles goed gemengd is.
Bewaar de kaas in een afgesloten bakje in de koelkast.
Een paar tips:
- Gebruik ongezoete plantaardige yoghurt.
- Voeg het zout beetje voor beetje toe en proef ondertussen of de kaas zout genoeg is.
- Om de kaas nog lekkerder te maken, kun je er uienpoeder en gedroogde dille aan toevoegen. Maar dat kunnen natuurlijk ook andere kruiden zijn jij lekker vindt.