Koolsalade met grapefruit en hazelnoten

Frisse koolsalade met grapefruit en hazelnoten naar een recept van Lekker Plantaardig, de scheurkalender

Snelle en supergezonde salade met een verrassende combinatie van ingrediënten. Vind je de dressing wat scherp, dan kun je de knoflook weglaten of even meebakken met de courgette.

Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gr witte of spitskool
  • ½ courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 grapefruit
  • 50 gr bruine hazelnoten

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • zeezout

Bereiding

Was de kool, schud deze in een vergiet droog en snijd de kool in reepjes. Was de courgette als deze niet biologisch is, snijd hem in repen en dan in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette hier een paar minuten in. Pel de grapefruit en verdeel deze in halve partjes.

Meng de kool met de courgette en de grapefruit. Voeg de hazelnoten toe en schep de salade om.

Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap en de mosterd. Pers er het teentje knoflook boven uit en voeg de basilicum toe en zout naar smaak. Roer dit goed door elkaar.

Schenk de dressing vlak voor het opdienen over de salade en schep het geheel om.

Tip
Je kunt de grapefruit ook vervangen door 3 mandarijnen.

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven