Gemakkelijke groentefrietjes

Groentenfriet van pompoen, pastinaak, winterwortel of peterseliewortel, zoete aardappel, courgettes en paprika

Groentefriet is een lekkere oplossing voor wie zijn kinderen niet aan de groenten krijgt of zelf niet zo van groenten houdt. Vette vingers en gezond!

Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor de groentefriet

  • 500 gram naar keuze: pastinaak, pompoen, winterwortel of peterseliewortel, zoete aardappel, courgettes en paprika
  • Kokosolie of pindaolie
  • Zout en kruiden

Hoe maak je deze groentefrietjes?

Maak alle groenten schoon en snijd deze in lange reepjes van 1 of 2 centimeter dik.

Verhit in een wok een laag kokosolie of olijfolie van zo’n 2 centimeter. Het is heet genoeg als een puntje groente begint te sissen (even erin dopen om te testen). Leg dan de reepjes groenten er in delen in. Houd eventueel de pan scheef en schep de olie over de groenten zodat ook de bovenkant wordt gebakken.

Laat de groenten bakken totdat ze echt goudbruin zijn. Schep ze dan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met wat zout en kruiden.

Groentefrietjes uit de oven

Verwarm de heteluchtoven voor op 220 °C. Leg een bakpapier op het rooster (geen dichte bakplaat gebruiken.)

Besprenkel de groentestaafjes met wat olie en verdeel ze gelijkmatig. Ze mogen niet op of tegen elkaar aan liggen.

Plaats het rooster in het midden van de oven en bak ongeveer 14 minuten, totdat de groentefrietjes lekker krokant zijn.

Eventueel halverwege omdraaien.

Serveer met een groene salade en mayonaise.

Tip

Niet iedereen houdt van de uitgesproken smaak van pompoen. Een alternatief is dan de butternut pompoen, die heeft een subtielere smaak dan de oranje pompoen.

Eet smakelijk!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar top