Veldsla tegen stress

Veldsla is goed voor je weerstand en helpt tegen stress.

Veldsla biedt in de winter uitkomst bij ruwe handen en gesprongen lippen. En je wordt er nog slaperig van ook!

Veldsla kun je telen vanaf augustus tot in het vroege voorjaar. Deze groente versterkt in de winter jouw immuunsysteem. Ze bevat kalium, heel veel vitamine A, vitamine C, foliumzuur en ijzer.

Veldsla is bedoeld om zo snel mogelijk na de oogst te gebruiken. Zien de blaadjes er verwelkt uit, leg ze dan even in een bakje ijskoud water.

Zelf telen en vers geplukt opeten is lekker en gezond. In de online cursus Moestuinieren met Kinderen wordt de teelt uitgebreid behandeld. Als bonus krijg je kinderactiviteiten en leuke natuurinformatie.

Huidverjongend

Veldsla behoort tot de valeriaanfamilie. Het sap van veldsla is net als valeriaan licht slaapverwekkend en kalmeert.

De plant maakt je huid elastischer. De vitamine A zet de huidcellen aan om zich sneller te vernieuwen. Vitamine C versterkt het bindweefsel, zodat de huidlaag het weefselwater beter kan vasthouden. Door de vitamine A is deze groente ook goed voor de genezing van wonden.

Omega-3

Na postelein bevat veldsla van alle bladgroenten de meeste omega-3 vetzuren. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken. We moeten ze uit voeding halen.

Omega-3 is goed voor de bloedvaten en vermindert het risico op een hartaanval. Ook heel wat hersenfuncties worden ook door omega-3 bevorderd. De meeste mensen krijgen dagelijks slechts 25% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega 3 vetzuren binnen. Het schijnt overigens dat groentes van oude rassen vaak meer omega-3-vetzuren bevatten dan moderne groenterassen.

Gerechten

Veldsla is ietwat pittig, maar niet overheersend. Het is lekker als bijgerecht en in salades. De pittige smaak is geconcentreerd in de steeltjes. Houd je daar niet van, snijd deze dan zo kort mogelijk af.

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven