Worteltoetje met kokos

Lekker recept voor wortelpudding met kokos

Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!

Deze wortelpudding met amandel en kokos bereid je in een half uurtje. Het moeilijkste is om er vanaf te blijven als je een uur moet wachten totdat het is afgekoeld.

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur wachten

Wat heb je nodig voor dit heerlijke en bijzondere toetje?

  • 300 gram winterwortel
  • 2,5 deciliter amandelmelk
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 3 kardamompeulen (of 3 theelepels kardamompoeder
  • 2 kruidnagelen
  • 1 volle theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • Beetje zoet (honing of agavesiroop)
  • Ruim 1 volle eetlepel maïsmeel
  • Olie om te bestrijken
  • Snufje zout

Zo maak je het worteltoetje

Schil de winterpeen en snijd hem in stukjes.

Kneus de zaadjes van de koriander en de kardamom.

Doe de wortel, de specerijen en de sinaasappelschil (kruidnagel eventueel in een thee-ei), de kokos en het amandelmeel samen met de melk en een mespuntje zout in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het gaar is (ongeveer 15 minuten).

Pureer dan het geheel en zet het weer op het vuur. Laat wat inbinden en breng op smaak met honing, agavesiroop of een alternatieve zoetstof (gebruik een lichte soort anders gaat de kleur verloren).

Voeg wat maïsmeel toe en laat nog een paar minuten inbinden terwijl je voortdurend roert.

Doe in een ingevette vorm of kleine vormpjes en laat goed afkoelen (ongeveer een uur). Kieper dan de pudding op een bord.

Tip

Serveer koud met wat warme gembersaus en een takje mint.

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven