Dit recept bevat niet heel veel groenten, maar is wel erg lekker èn lekker snel klaar. Het wordt gemaakt met vegan zalmfilet die sinds kort gelukkig weer in de schappen is te vinden. Pasta, zalm, kaas, room en champignons, een combinatie waar je – als je van een romig gerecht houdt – gelukkig van wordt.
Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!
Dit gerecht heeft een bite door de vegan zalm, die een poosje niet verkrijgbaar was, maar gelukkig nu weer te vinden in sommige supermarkten met een goed vegan aanbod. De vegan kaas en plantaardige room maken dit pastagerecht lekker smeuiig.
Wat gaat er in deze macaronimaaltijd?
- 400 gram sofish fillets salmon style (2 pakjes, Vivera)
- 500 gram grove macaroni
- 2 stuks uien
- 250 gram champignons
- 250 milliliter soyacuisine
- 100 gram geraspte vegan kaas
- 1 mespunt zwarte peper
- 1 mespunt cayenne peper
- 1 theelepel dragon 1 theelepel dille
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
Zo bereid je dit lekkere pastagerecht
Snijd de uien fijn laat ze in olie smoren tot ze glazig zijn.
Voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe. Laat het vuur hoog staan.
Voeg de knoflook, zwarte, cayenne peper en de dragon toe.
Zet nu het vuur laag.
De soyacuisine en de in kleine stukjes gesneden ‘zalm’ kun je er nu één voor één bijdoen. Roer goed zodat de stukjes ‘zalm’ niet weer aan elkaar plakken.
Voeg dan de dille toe.
Laat even staan.
Kook ondertussen de grove pijpjes of schelpjes macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer ten slotte de fijngehakte peterselie en de zelfgemaakte ‘zalm’-saus door de macaroni.
Garneer met de gerapte vegan kaas.
Eet smakelijk!