Snelle en supergezonde salade met een verrassende combinatie van ingrediënten. Vind je de dressing wat scherp, dan kun je de knoflook weglaten of even meebakken met de courgette.
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 150 gr witte of spitskool
- ½ courgette
- 1 el olijfolie
- 1 grapefruit
- 50 gr bruine hazelnoten
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ tl mosterd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl gedroogde basilicum
- zeezout
Bereiding
Was de kool, schud deze in een vergiet droog en snijd de kool in reepjes. Was de courgette als deze niet biologisch is, snijd hem in repen en dan in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette hier een paar minuten in. Pel de grapefruit en verdeel deze in halve partjes.
Meng de kool met de courgette en de grapefruit. Voeg de hazelnoten toe en schep de salade om.
Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap en de mosterd. Pers er het teentje knoflook boven uit en voeg de basilicum toe en zout naar smaak. Roer dit goed door elkaar.
Schenk de dressing vlak voor het opdienen over de salade en schep het geheel om.
Tip
Je kunt de grapefruit ook vervangen door 3 mandarijnen.