Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!
We gaan Mexicaans met enchilada’s. De Mexicaanse keuken is een vrij pittige keuken, maar dit gerecht is eerder wat kruidig en zoet door de toevoeging van kokospalmsuiker, dat je natuurlijk ook kunt weglaten.
Enciladas zijn een soort wraps. Deze kleine pannenkoekjes zijn vaak gemaakt van maïsmeel en zijn een
traditioneel Mexicaans deeggerecht. Je kunt enchilada’s ook met bonen vullen, maar deze keer zitten er linzen in.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor enchilada’s
- 8 kleine wraps
- 100 ml water
- 400 gr gezeefde tomaten
- 400 gr linzen, gekookt
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 200 gr maïs
- een bosje koriander
Kruidenmix:
- 1 tl oregano
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl uien poeder
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl kokospalmsuiker
- 1,5 tl komijn poeder
- 1 tl knoflook poeder
- 1/2 tl zout
Guacamole:
- 2 avocado’s
- 15 gr koriander
- het sap van een limoen (2 el)
- een teentje knoflook
Zo maak je deze enchilada’s
Roer de ingrediënten voor de kruidenmix goed door elkaar.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Verwarm de gekookte linzen in een pan en voeg na een paar minuten de kruidenmix, 100 ml water en driekwart van de gezeefde tomaten toe. Schep goed door elkaar en laat goed warm worden. Voeg ook de maïs, de paprika en wat blaadjes koriander toe.
Schep in elke wrap het linzenmengsel. Vouw de wrap dicht en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
Pureer de laatste gezeefde tomaten en giet deze over de wraps. Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de guacemole door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen. Meng tot een mooie gladde guacemole.
Haal de enchiladas uit de oven en serveer met de guacemole en wat extra verse koriander.
Zo serveer je deze enchiladas
Je kunt er naast guacemole ook vegan crème fraîche bij serveren. Of plakjes tomaat en uienringetjes.
Eet smakelijk!