Chili met zoete aardappel en palmkool

Roerbakschotel met palmkool en zoete bataat

Dit is een pittige, kruidige chili die zoet is door de zoete bataat. De palmkool bevat veel ijzer, calcium en vitamine C, maar weinig calorieën.

Personen: 5
Bereidingstijd: 45 minuten

Palmkool heet in het Italiaans cavolo nero. Het is een gemakkelijk te telen groente waarvan je heel lang kunt oogsten, van juli tot maart het jaar erop.

Palmkool bevat veel vitamine C, A, K en calcium en is daarmee een heel gezonde groente. Als je hem zelf teelt (hier kun je leren hoe je palmkool teelt) kun je de groente de hele winter buiten laten staan. Palmkool wordt namelijk net als boerenkool alleen maar lekkerder als de vorst eroverheen is geweest. Sterker nog, het blad wordt bitter als het warm is, dus koude is zelfs beter voor de smaak!

Deze groente is lekker in soepen, stamppot en roerbakgerechten, zoals het gerecht dat je hieronder ziet staan.

Wat heb je nodig voor deze roekbakschotel met palmkool?

  • 1 el pindaolie
  • 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, versnipperd
  • 1 middelgrote paprika, in blokjes gesneden
  • 250 gram tofu
  • 800 gr zoete aardappelen
  • 400 gr palmkool, in stukjes gesneden
  • 800 gr tomatenblokjes op sap
  • 750 ml groentebouillon of water
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl gemalen ketoembar
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper

Hoe maak je dit gerecht met palmkool en zoete bataat?

Verwarm in een ​​middelgrote pan op een hoog vuur de tofu. Bak in de hete olie de blokjes tofu knapperig. Haal de tofu met een schuimspaan uit de olie, laat deze uitlekken op keukenpapier en zet opzij.

Zet het vuur tot middelhoog en bak de ui, knoflook en paprika in de olie waarin de tofu lag. Roer om de paar minuten en laat 6-8 minuten sudderen.

Schil intussen de zoete aardappel en hak deze in blokjes van 1 cm.

Voeg de zoete aardappel, palmkool, tomaten, water, chilipoeder, ketoembar, zout en peper toe. Zet het vuur hoog en breng de vloeistof aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur tot medium-laag en laat nog eens 20 minuten zachtjes sudderen, totdat de zoete aardappelen zacht zijn.

Maak de groenten met een aardappelstamper iets fijner om de chili wat dikker te maken. Roer de stukjes tofu erdoor.

Nog een extra tip…

Serveer dit gezonde roerbakgerecht met brood, plantaardige boter en avocado.

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven