Kikkererwten zijn een waardevolle bron van eiwitten als je geen dierlijke producten eet. Je kunt ze met van alles combineren. Hier koken we ze samen met spinazie en diverse soorten kruiden en specerijen.
Porties: 4-6
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten van dit eenspansgerecht
- 2 el olijfolie
- 1 grote teen knoflook, gehalveerd
- 1 rode ui, fijngesneden
- ½ theelepel komijn
- snufje gemalen cayennepeper
- snufje kurkuma
- 800 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 500 gr baby spinazie gewassen
- 2 gegrilde rode paprika’s uit glazen pot, uitgelekt en in reepjes
- zout en peper
Zo maak je deze snelle maaltijd
Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel op matig vuur.
Bak de knoflook een paar minuten tot het goudkleurig is (niet bruin).
Haal de knoflook uit de pan.
Doe de ui, komijn, cayennepeper en kurkuma in de pan en bak het al roerend tot de ui zacht is.
Voeg de kikkererwten toe en schep het om tot ze een kleurtje krijgen van de kurkuma.
Doe de spinazie erbij en kook het 4 à 5 minuten met de deksel op de pan tot de spinazie geslonken is. Tenslotte de rode paprika erbij, zachtjes laten sudderen en roeren tot het vocht verdampt is.
Eventueel wat zout en peper er doorheen en opdienen.
Extra tip bij dit kikkererwtengerecht
Dit gerecht is lekker met zilvervliesrijst.