Italiaanse pasta met tomaat en basilicum

Recept voor pasta met basilicum en zongedroogde tomaatjes

Deze Italiaanse pasta eten Italianen als antipasta, ofwel voorgerecht. Wij tafelen meestal niet zo uitgebreid. Je kunt dit heel goed als hoofdgerecht eten. Je waant je in Italië met deze smaken!

Heb jij ook zo’n leuk potje met basilicum in de keuken staan? Of misschien heb je wel basilicum in de grond of een pot in je moestuin? Vaak blijven de blaadjes onaangeroerd, want dan maak ik een gerecht waar dat nou net niet bij past. Terwijl basilicum heerlijk is en gezond bovendien. Er zit veel vitamine A en K in.

Basilicum past goed bij pasta (al eerder hadden we iets met spaghetti). Wanneer je het dan ook nog combineert met gedroogde tomaat, ontstaat een Italiaans gerecht dat je vaker wilt maken.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Welke ingrediënten doe je in deze Italiaanse pasta?

  • 350 gr volkoren macaroni
  • 500 gr cherrytomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr zwarte olijven
  • 1 potje gedroogde tomaten
  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 el goede olijfolie
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je dit Italiaanse gerecht?

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe wat olie in het water en roer even door om samenklonteren tegen te gaan.

Snijd de zwarte olijven en gedroogde tomaten in stukjes.

Pers de knoflook fijn en bak ze een beetje aan. Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe. Zet het vuur af.

Giet de pasta af en voeg deze bij het groentemengsel.

Halveer de kerstomaten en doe ze er ook bij.

Kruid de pastasalade met peper en zout en voeg olijfolie en de basilicumblaadjes toe.

 

Buona cena!

Als je dit lekker vindt, dan hou je misschien ook van dit vegan kookboek. Het staat vol seisoensgebonden recepten en is duurzaam geproduceerd. Geef het cadeau of koop het voor jezelf!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven