Spaghetti is meestal lekker snel klaar en bijna iedereen vindt het lekker. Een gemakkelijke maaltijd dus en met toevoeging van avocado, spinazie en citroen is en een gezonde maaltijd.
De meesten associëren spaghetti met Italië en bolognesesaus, al dan niet vegan. Maar spaghetti is door de neutrale smaak veel veelzijdiger dan dat. We combineerden het al eens met boerenkool en dat leverde ook een gezonde, gemakkelijke maaltijd op.
Dit gerecht bevat slechts vijf ingrediënten en is multifunctioneel. Het is vegan, gluten- en lactosevrij. Bovendien staat de spaghetti in een kwartier op tafel.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wat zijn de ingrediënten van dit bijzondere spaghettigerecht?
- 300 gr glutenvrije spaghetti
- 1 el milde olijfolie
- 400 gr verse spinazie
- 1 citroen
- 2 eetrijpe avocado’s
- 50 ml koelverse vegan allioli
Hoe maak je dit eenpansgerecht met spaghetti?
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker.
Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje.
Tip:
Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.
Meer plantaardige inspiratie? Bekijk dan Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten!