Bij de Nieuwe Winkel in Nijmegen is de natuur hét ingrediënt. De Nieuwe Winkel heeft sinds 2021 twee Michelin-sterren èn een Green Star. Dit restaurant werkt volgens de Botanische gastronomie, bijna alleen met planten. Bijna het gehele aanbod is vegetarisch en/of plantaardig. De producten komen uit de lokale natuur, zoals voedselbossen, natuurakkers en tuinen. Het menu verandert dan ook met de seizoenen mee.
Je kan hier (maandag t/m donderdag) terecht voor een 3-, 6- of 9-gangenmenu en maandag t/m zaterdag voor een 6- of 9-gangenmenu (fine dining).
Je vindt De Nieuwe Winkel in de binnenstad van Nijmegen in een eeuwenoud voormalig weeshuis. De inrichting is niet gebruikelijk. Het team van chef-kok Emile werkt in een écht open keuken vanuit de filosofie om de afstand tussen de ingrediënten en wat er op je bord ligt zo klein mogelijk maken.
In het restaurant is er nog een speciale ruimte voor een groter (privé)gezelschap voor maximaal tien gasten. Minder mag ook.