144 seizoensgebonden vegan recepten

(9 klantbeoordelingen)

19,99 incl. BTW

Kookboek met 144 vegan recepten en leuke tips en weetjes over plantaardig eten. Met de lekkerste recepten uit de scheurkalenders Lekker Plantaardig 2021 en 2022 + tientallen nieuwe recepten. Deze uitgave is op dikker papier dan de scheurkalenders en in mooie kleurtjes met een harde kaft zodat je de recepten goed kunt bewaren. En een handige ringband zodat je gemakkelijk kunt bladeren en openslaan.

Bij deze vegan recepten is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgroenten en -fruit. De recepten zijn verdeeld over de vier seizoenen. Deze zijn herkenbaar aan de verschillende kleurtjes. Tussen de recepten door staan de bekende weetjes uit scheurkalenders 2021 en 2022 over plantaardige voeding, zoals hoe je een vitamine B12-tekort herkent en wat waardevolle bronnen voor eiwitten zijn.

Aan het begin van elk seizoen vind je een handig overzicht van gewassen die je in dat seizoen kunt oogsten. Met handige index en apart hoofdstuk met recepten voor het maken van plantaardige ‘zuivel’ zoals slagroom, boter en kaas.

Het kookboek is duurzaam gedrukt:

  • Inkt op basis van plantaardige olie
  • Papier met het FSC-keurmerk en Ecolabel
  • Geen lijm met dierlijke ingrediënten

Bestel hem voor jezelf of als cadeau!

Aantal pagina’s: 196
Uitgever: Woordlicht
ISBN: 978-90-829731-5-0

Staffelkorting

Aantal Korting
Vanaf 10 stuks 5%
Vanaf 30 stuks 10%
Vanaf 100 stuks 15%

Je weet dat je wat vaker plantaardig wilt eten. Voor de dieren, voor jezelf, voor het klimaat. Deze bundel met vegan recepten helpt je op weg.

In het boek staan 144  plantaardige recepten voor soepen en salades, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. En o ja, ook drankjes, cakes en taarten. Een divers aanbod aan vegan recepten dus, om je te laten proeven van een plantaardig menu.

De recepten zijn zoveel mogelijk op basis van seizoensgroenten. Dus geen aardbeien in de winter en geen boerenkool in de zomer. Want ‘s winters komen aardbeien uit de kas en ‘s zomers komt boerenkool uit de diepvries. En dat kost energie.
Duurzame voeding is (vaker) plantaardig, uit de buurt en uit het seizoen. Wat dat betreft is een eigen moestuin geen gek idee…

De 144 vegan recepten zijn verdeeld over de seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleur, om de recepten te onderscheiden.
Het boek heeft een ringband waardoor je gemakkelijk bladert en hem kunt openslaan als je een recept wilt koken. Tussen de recepten door vind je leuke tips en weetjes over plantaardige voeding, zoals:

  • Word je slapper door plantaardig eten?
  • Mis je geen voedingsstoffen met plantaardige voeding?
  • Hoe kom je aan je eiwitten?

Achterin vind je een aantal recepten om zuivel te vervangen. Zo leer je hoe je kaas, boter en slagroom plantaardig maakt. Het is soms even wennen aan de smaak, maar het proberen waard. En als je je verdiept in de gevolgen voor milieu en dierenwelzijn van vis, vlees en zuivel heb je voldoende argumenten om (vaker) plantaardig te eten.

Met dit boek wordt duurzaam eten gemakkelijker. Geef het aan jezelf of iemand die je een goede gezondheid en inspiratie wenst.

Gewicht 0,5 kg

9 beoordelingen voor 144 seizoensgebonden vegan recepten

  1. Saar

    Wat een fijn kookboek. Mooi gebonden aan de seizoenen en goed haalbare recepten. Ontzettend veel verrassende en lekkere combinaties.

    • Chantal (winkelmanager)

      Dankjewel Saar, voor de mooie beoordeling 🙂 En fijn dat je zoveel aan het kook boek hebt. Fijne Tweede Paasdag!

  2. Mariëtte (geverifieerde eigenaar)

    Het idee is leuk, en recepten lijken me prima, maar ringband bovenin is erg onhandig, even lekker bladeren gaat niet, je moet hem dan steeds weer omdraaien en door de grote ring slaan de bladzijden lastig om. En de opgeheven vingertjes tussen de recepten door over niet vegan eten (‘kaas bevat verslavende middelen’) hadden voor mij ook niet gehoeven.

    • Chantal (winkelmanager)

      Hi Mariette, bedankt voor je feedback. Eén keer eerder ontvingen we de opmerking over de ringband aan de bovenkant. Er is voor gekozen, omdat je het boek zo gemakkelijker neerzet tijdens het koken. Maar wat jij zegt is natuurlijk ook waar. We nemen het mee naar een volgende uitgave. De informatie over vegan eten tussendoor zijn niet als opgeheven vingertje bedoeld, maar als leuke weetjes. In het voorwoord staat dat vaker plantaardig eten beter is voor dier en natuur (en vermoedelijk ook voor mensen). Of iemand helemaal plantaardig gaat, moet iedereen natuurlijk zelf weten. Ik vond de informatie dat in kaas waarschijnlijk een verslavend stofje zit persoonlijk een eyeopener.

  3. Marijke S. (geverifieerde eigenaar)

    Ik had een echt kalenderjaar verwacht.

    • Chantal (winkelmanager)

      Wat jammer dat het boek niet aan je verwachting voldoet! We zijn van de scheurkalender afgestapt, omdat het erg veel werk was voor iets wat moeilijk te bewaren bleek. Ik hoop dat je toch kunt genieten van de recepten!

  4. Sandra (geverifieerde eigenaar)

    Erg leuk boek met onverwachte recepten. Super handig voor onze plantaardige student-dochter die graag ook seizoensgericht boodschappen doet. Leuk ook met die ring bovenin, handig in gebruik tijdens koken. Aanrader!

  5. Rob B. (geverifieerde eigenaar)

    Prettige indeling naar seizoen van groenten. Eenvoudige recepten.

  6. Liesbeth Van aalst (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk, aleen pompoentaart klef

  7. Shanna (geverifieerde eigenaar)

    Leuke recepten, maar nog niet uitgeprobeerd. Boekje was handiger geweest, maar kwaliteit is goed.

  8. MA (geverifieerde eigenaar)

    Dit boek cadeau gedaan aan mijn kinderen, veganist en vegetariër. Beiden vinden het een mooi boek met makkelijke, verrassende recepten

  9. A. L. (geverifieerde eigenaar)

    Sinds ik twee jaar geleden besloot om voor helemaal plantaardig te gaan (wat overigens maar voor 98% is gelukt) ben ik op zoek naar niet al te ingewikkelde recepten. Daarin voorziet dit kookboek goed.

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven